Wild Carpathia Collection, Un Vin Creat pentru un Film

Posted by on

Lansarea este printre primele iniţiative de Brand Licensing de acest tip, vinul fiind un produs nou, dedicat strângerii de fonduri pentru finanţarea Wild Carpathia 4, documentar ce continuă promovarea valorilor naturale şi culturale româneşti. Wild Carpathia 4 va fi lansat la finalul lui 2016 pe canale TV româneşti şi internaţionale.

Noul vin este creat de către 1000 de Chipuri şi Vinland împreună cu echipa Wild Carpathia, de la selecţia de produs până la packaging şi parteneriatele pentru distribuţie. “Vă invităm alături de noi la Cărtureşti Carusel să ne bucurăm de poveştile din spatele filmului Wild Carpathia şi a aventurii lansării unui vin creat pentru a susţine un proiect internaţional de promovare a României. A fost o experienţă extraordinară să lucrăm cu 1000 de Chipuri şi Vinland. Va fi o ediţie limitată deocamdată. Puteţi urmări toate etapele acestui proiect inclusiv pe www.wildcarpathia.tv şi pe pagina noastră de Facebook.  Vinul va fi pus în vânzare începând cu 23 martie în wine barurile 1000 de Chipuri, în magazine specializate în vinuri, în toate librăriile Cărtureşti din ţară şi pe www.carturesti.ro.” detaliază Charlie Ottley.

Lansarea vinului Wild Carpathia Collection marchează şi naşterea Raftului BUN de la Cărtureşti – locul în care vei găsi permanent un nou produs “BUN cu natura”, “BUN cu oamenii” şi “BUN cu tine”. Anca Dănilă, PR Cărtureşti & Project Manager BUN, explică:“Raftul BUN este creat pentru a ne aduce şi mai aproape de prietenii noştri loiali, din ce în ce mai interesaţi de produse care contribuie la binele comunităţii şi încurajează un lifestyle sănătos şi responsabil, mărci care împărtăşesc dragostea pentru natură, cultură şi valori umane autentice.”

Ştefan Ionescu, proprietar 1000 de Chipuri: “Atât noi cât şi Vinland am fost imediat interesaţi de această idee. Dincolo de wine barurile din Bucureşti, 1000 e Chipuri este un producător de vinuri iar pentru noi imaginea României este esenţială în promovarea produselor noastre pe piaţa internaţională. Wild Carpathia este unul dintre puţinele programe care au reuşit să aibă un impact pozitiv asupra percepţiei României în străinătate, iar noi suntem direct interesaţi să susţinem acest demers. Vinul pe care l-am ales împreună cu echipa filmului pentru Wild Carpathia Collection este o producţie 2014 de Dealu Mare – Finteşti, regiune recunoscută pentru calitatea excelentă a vinurilor sale roşii.”

Alina Simpetru, Fundraising Strategy Advisor pentru Wild Carpathia: “În România nu este prea bine cunoscut Brand Licensing-ul, dar acest mecanism de marketing poate fi o soluţie “win-win-win” pentru susţinerea unor  obiective sau cauze comune ale producătorilor din categorii diferite. Vinul Wild Carpathia Collection e un tip de proiect curajos şi complex care împlică multe discipline ce contribuie la design-ul de produse şi branduri cu valoare adăugată pentru publicuri specifice. Feedback-ul pe care îl avem până acum este unul extraordinar şi cred că va fi un succes memorabil nu doar pentru brandul Wild Carpathia dar şi pentru 1000 de Chipuri, Vinland, Cărtureşti – şi mai ales pentru public.” 

Lansarea oficială a vinului Wild Carpathia Collection va avea loc miercuri, 23 martie, 19:30 la Cărtureşti Carusel în Centrul Vechi şi îl va avea ca moderator pe Marius Vintilă. Charlie Ottley, autorul şi prezentatorul Wild Carpathia, va oferi iubitorilor de vin şi un recital de poezie proprie.

Fiţi alături de Wild Carpathia TV cu fiecare sticlă cumpărată din noul nostru vin!

 

Sursa:http://www.comunicatedepresa.ro/carturesti/wild-carpathia-collection-un-vin-creat-pentru-un-film/

ValahiaNaturalis

Posted by on

Interviu cu Charlie Ottley

Posted by on

A depăşit graniţele ţării şi a fost promovat inclusiv de românii stabiliţi în străinătate. Un interviu cu jurnalistul britanic Charlie Ottley a încercat să schimbe măcar puţin percepţia asupra ţării noastre, acum acesta va fi difuzat de Transilvania News Web TV.

A fost nevoie ca un jurnalist englez de renume să vină în ţara noastră pentru ca frumuseţile naturale mioritice să fie cunoscute în întreaga lume. Charlie OTTLEY este cunoscut în intreaga lume pentru interviurile realizate cu Prinţul Charles despre natura încă sălbatică a României – o adevarată comoară naţională – dar prea puţin protejată şi apărată chiar de noi. Toate aceste aspecte sunt reliefate în documentarul “Wild Carpathia”, care acum a ajuns la cea de-a patra parte şi a cărei filmări sunt în plină desfăşurare.

Un lucru este cert, Charlie Ottley face mai multă reclamă României decât au reuşit toate guvernele după 1990, iar “Wild Carpathia” poate fi considerată o declaraţie de dragoste pentru Romania. Charlie Ottley este unul dintre cei mai cunoscuţi documentarişti ai postului de televiziune Travel Channel, iar în urmă cu ceva timp i-a acordat jurnalistei Bianca Bucă un interviu despre dragostea sa pentru România chiar în inima pădurii. Interviul a fost difuzat de postul de televiziune TVS Braşov, iar pe canalul public Youtube a reuşit să strângă vizualizari şi aprecieri din toată lumea. Acum acesta va fi difuzat de Transilvania News Web TV, astăzi de la ora 20.00.

Sursa: http://transilvanianews.com/2016/02/02/interviu-cu-charlie-ottley-despre-dragostea-pentru-romania/

 

Transilvania – “Cheia Salvarii Planetei”

Posted by on

In interviul sau, Printul Charles spune ca ceea ce el isi doreste, este sa ocroteasca mediul natural atat pentru nepotii sai, cat si pentru cei ai altor oameni, sustinand faptul ca biodiversitatea trebuie sa se afle la baza agriculturii. De asemenea, el vorbeste despre fermierii din Transilvania care inca isi mai cosesc iarba cu coasa, si cresc animale care sa le asigure mare parte din hrana pe care o consuma. El sustine ca aceste practici, desi par invechite, trebuie sa fie pastrate in continuare:a respectabila varsta de 65 de ani, Printul Charles este adeptul agriculturii organice, facand adesea apel spre nevoia urgenta a umanitatii de a incepe sa ocroteasca mediul inconjurator – el sustine ca omul a exagerat in a exploata natura – “a luat, fara a mai pune nimic inapoi.”

Aflandu-se in Transilvania, la casa lui de  vacanta, Printul Charles a oferit un interviu celor de la BBC pentru emisiunea lor despre biodiversitate si comunitati rurale, “On Your Farm” (“La Ferma Ta”).

Printul a cumparat si a reabilitat proprietati din regiunea Romaniei, dupa ce s-a indragostit de locurile neatinse de mana omului, acum 20 de ani, pe care le considera ca fiind “locurile unde putem vedea cu adevarat sustenabilitate si rezistenta desavarsita.”

Cred ca mai presus de orice – si incerc sa transmit acest mesaj de foarte mult timp – trebuie sa valorificam intr-un mod practic tot ceea ce ne-a oferit natura.” (…)

“De atatia ani, de sute de ani, omul a minimalizat natura si a exploatat-o – a luat, fara a mai pune nimic inapoi.”

“Intr-un fel, ne-am imaginat ca suntem separati, ca natura exista undeva departe de noi, continuand sa o exploatam la nesfarsit.”

In interviul sau, Printul Charles spune ca ceea ce el isi doreste, este sa ocroteasca mediul natural atat pentru nepotii sai, cat si pentru cei ai altor oameni, sustinand faptul ca biodiversitatea trebuie sa se afle la baza agriculturii. De asemenea, el vorbeste despre fermierii din Transilvania care inca isi mai cosesc iarba cu coasa, si cresc animale care sa le asigure mare parte din hrana pe care o consuma. El sustine ca aceste practici, desi par invechite, trebuie sa fie pastrate in continuare:

 

P.C. : “Se intampla sa fac parte dintre cei care cred ca micul fermier si micul producator sunt absolut cruciali in mentinerea sigurantei alimentatiei. Nu se poate ca totul sa fie facut prin corporatiile gigantice. Unele dintre acestea incearca sa faca acest lucru, insa nu exista foarte multe care sa fie interesate de biodiversitatea culturilor si de comunitatile rurale.”

R:”Cat este de sustenabil sistemul de agricultura modern?”

P. C. : “Sunt de parere ca acest sistem nu este sustenabil pe termen lung, fapt pentru care, am decis deja de multi ani, sa optez pentru varianta ecologica a agriculturii, deoarece aceasta detine solutii pentru foarte multe lucruri esentiale legate de supravietuirea pe termen lung.”[…]”Plasarea biodiversitatii in centrul sistemului agricol este absolut cruciala, atat datorita alimentarii cu apa, precum si a tuturor lucrurilor pe care natura ni le ofera pe termen lung.”

Fiind intrebat daca a facut destule pentru a prezerva biodiversitatea, Printul Charles a raspuns: “Desigur ca nu, tocmai de aceea inca continui sa fac ceea ce este de facut.”

In urmatoarele doua filmulete, il puteti urmari pe Printul Charles vorbind despre aceste subiecte. Primul face parte din interviul celor de la BBC, iar al doilea este un extras din documentarul difuzat de Travel Channel, la emisiunea “Wild Carapathia”.

Vizualizeaza interviurile aici:

Sursa: http://www.constiintacolectiva.ro/constiinta/transilvania-cheia-salvarii-planetei-interviu-cu-printul-charles#.VrImEbSYfVo

Wild Carpathia, despre staţiunea Băile Herculane

Posted by on

Fascinat de România, jurnalistul britanic Charlie Ottley continuă să arate lumii întregi bogăţiile şi frumuseţile ţării noastre. Aflat la Băile Herculane, realizatorul a prezentat cel mai nou documentar din seria Wild Carpathia, în care promovează, printre altele, un loc unic în Europa, căruia românii i-au închinat un adevărat cult termal sub semnul zeului Hercule: Băile Herculane.

Băile Herculane merită din plin să fie redescoperite de întreaga lume. Jurnalistul englez Charlie Ottley pune în valoare în documentar frumuseţea unică a locului, potenţialul fantastic al băilor termale, vestigiile romane şi clădirile istorice ale staţiunii care, din păcate, au ajuns ruine.

Documentarele din seria Wild Carpathia au scos la iveală frumuseţile României: de la sălbăticia Carpaţilor, până la peisajele unice din Delta Dunării şi de la Marea Neagră. Jurnalistul britanic vrea acum să promoveze şi turismul cultural, care atrage vizitatorii cu cei mai mulţi bani.

Impactul celor trei episoade realizate până acum a fost atât de mare, încât Wild Carpathia a fost considerat cel mai frumos film despre România. Serialul, produs de televiziunea Travel Channel, devenit un ambasador neoficial al României, a fost difuzat în 120 de ţări şi tradus în 20 de limbi. Iar pe internet, filmele au avut 3 milioane de vizualizări. 

See more at: http://stiri.tvr.ro/un-nou-documentar-wild-carpathia--despre-statiunea-baile-herculane_70175.html#sthash.lKFKijIv.dpuf

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9