Au început filmările la „White Carpathia”

Posted by on
Jurnalistul britanic Charlie Ottley (foto dreapta), liderul echipei „Wild Carpathia", a anunţat că filmările pentru ultimul episod al seriei, intitulat "White Carpathia", despre cultură, tradiţii, sălbăticie, ecosisteme, păduri şi protejarea acestora, au început ieri şi vor fi terminate în mai 2016.
Vom începe filmările marţi, cu puţin noroc în ceea ce priveşte vreme, şi vrem să terminăm în mai. Vrem să arătăm că România este o ţară frumoasă tot timpul anului, turiştii pot veni să o viziteze. Vrem să ne uităm la cultură, tradiţii, sălbăticie, ecosisteme, păduri şi vrem să arătăm că aceasta este o ţară care are o moştenire naturală şi culturală foarte bogată. Prin ajutarea oamenilor să o protejeze şi să o menţină. Putem ajuta generaţiile viitoare, care vor putea depinde într-o mare măsură de ecoturism, dacă protejăm aceste arii pe care turiştii vor să le vadă", a spus luni seară jurnalistul britanic, la o conferinţă de presă de prezentare a rezultatelor campaniei de strângere de fonduri pentru filmarea celui de-al patrulea şi ultimul episod al seriei, „White Carpathia".
„Vom merge să revizităm unele locuri pe timpul iernii, vom arăta frumuseţea vieţii la ţară toamna, prin zăpadă, prin tradiţiile de Crăciun, prin tradiţiile de Paşte şi vrem să încheiem cu primele flori sălbatice ale primăverii. (…) Vrem să filmăm pe o întindere geografică mare, vrem să filmăm în Bucovina, Maramureş, Apuseni, Transilvania", a spus Ottley.
Jurnalistul a explicat că finanţarea ultimului episod, printr-o campanie desfăşurată pe kickstarter.com, a avut ca scop, pe lângă strângerea sumei de 50.000 de lire sterline, şi implicarea oamenilor în proiect. Astfel, 20.000 de lire sterline s-au adunat din donaţiile publicului, la care s-au adăugat 20.000 de euro - sumă strânsă de jucătorul de tenis Horia Tecău, iar restul sumei, până la 50.000 de lire, va fi completată de European Nature Trust, a spus Ottley.
Horia Tecău (foto stânga), născut la Braşov, dar crescut în Constanţa, a vorbit despre implicarea sa în acest proiect şi a declarat că vrea să participe la mai multe evenimente, cum a fost şi cel de la Stejarii Country Club, unde i-a invitat pe cei care au donat pentru „White Carpathia" să joace un meci de tenis cu el, astfel strângându-se 20.000 de euro pentru acest documentar. De asemenea, Tecău a spus că îl va ajuta, în continuare, pe Charlie Ottley.
Povestea mea cu Charlie a început acum câteva luni, când l-am cunoscut, şi m-a dus să-mi arate aceste locuri, pe care le-am văzut datorită părinţilor mei, când eram mai mic. Nu ştiam de importanţa acestor documentare. Cu ajutorul lor avem ocazia să arătăm tuturor frumuseţile culturale şi naturale ale României, să le protejăm şi să le promovăm cât mai bine. Astfel ne vom promova turismul, îi vom educa pe cei tineri şi vom avea ocazia să protejăm aceste frumuseţi pe care, în momentul de faţă, nu le protejăm", a spus Tecău.
Prima parte a documentarului „Wild Carpathia" a prezentat munţii spectaculoşi (Carpaţii Occidentali - Munţii Apuseni) şi pădurile seculare ale Transilvaniei, incluzând şi un interviu cu prinţul Charles. Casă a lupilor, a urşilor şi a râsului - animal pe cale de dispariţie -, ţinutul este puţin cunoscut de restul lumii, această porţiune din Carpaţi fiind ultima regiune sălbatică nedistrusă din Europa. Filmul oferă o perspectivă unică asupra frumuseţii şi culturii originale a Transilvaniei, explorând istoria sa bogată, de la ruinele mistice ale vechii civilizaţii dacice la oraşele şi satele sale medievale, multe dintre acestea supravieţuind până azi.
Partea a doua, „Wild Carpathia - From the Mountains To The Sea", a fost o călătorie de la Porţile de Fier până în Delta Dunării, care a inclus prezentarea unor locuri de pe Valea Oltului, a Munţilor Făgăraş, a Castelului Peleş şi a mănăstirii Cozia. De asemenea, documentarul a inclus prezentarea unor localităţi din Delta Dunării. Totodată, episodul al doilea a cuprins interviuri cu principesa Margareta a României şi sportivul Ivan Patzaichin.
Cea de-a treia parte a seriei „Wild Carpathia" a inclus un interviu cu prinţul Charles, prin care acesta şi-a manifestat dorinţa de a ajuta România să-şi conserve moştenirea culturală rurală. Vorbind despre restaurarea unei case pe care o deţine în Transilvania, prinţul Charles a spus:„Oamenii au trecut prin atât de multe, au văzut atâta nefericire şi distrugere şi vieţile lor au cunoscut dificultăţi în atât de multe feluri... Cred că le datorăm faptul de a încerca şi de a găsi o cale să ne asigurăm că viitorul este mai bun pentru ei, într-un mod în care cultura, tradiţiile şi valorile sunt evidenţiate".
Prin intermediul televiziunii Travel Channel, trilogia documentară „Wild Carpathia" a fost difuzată în perioada 2011 - 2013, la nivel internaţional, inclusiv în România. Primele trei episoade ale acestei serii au fost transmise şi de Televiziunea Română.
 
Sursa: http://www.bzb.ro/stire/au-inceput-filmarile-la-white-carpathia-a90788

Când încep filmările pentru ultimul episod "Wild Carpathia"

Posted by on

Jurnalistul britanic Charlie Ottley a anunţat că filmările pentru ultimul episod al seriei, intitulat "White Carpathia" încep marţi şi vor fi terminate în luna mai 2016, informează Mediafax.

"Vom începe filmările marţi, cu puţin noroc în ceea ce priveşte vreme, şi vrem să terminăm în mai. Vrem să arătăm că România este o ţară frumoasă tot timpul anului, turiştii pot veni să o viziteze. Vrem să ne uităm la cultură, tradiţii, sălbăticie, ecosisteme, păduri şi vrem să arătăm că aceasta este o ţară care are o moştenire naturală şi culturală foarte bogată. Prin ajutarea oamenilor să o protejeze şi să o menţină. Putem ajuta generaţiile viitoare, care vor putea depinde într-o mare măsură de ecoturism, dacă protejăm aceste arii pe care turiştii vor să le vadă", a spus jurnalistul britanic, la o conferinţă de presă de prezentare a rezultatelor campaniei de strângere de fonduri pentru filmarea celui de-al patrulea şi ultimul episod al seriei, "White Carpathia".

Jurnalistul britanic a spus că la filmarea ultimului episod lucrează mai mulţi români - o echipă de cameramani, o echipă care va filma cu drone deasupra Carpaţilor. "Cred că e în regulă să spun «The Romanians Are Coming» («Vin românii», n.r.) pentru că ne depăşiţi numeric în această producţie", a glumit Charlie Ottley.

"Vom merge să revizităm unele locuri pe timpul iernii, vom arăta frumuseţea vieţii la ţară toamna, prin zăpadă, prin tradiţiile de Crăciun, prin tradiţiile de Paşte şi vrem să încheiem cu primele flori sălbatice ale primăverii. (…) Vrem să filmăm pe o întindere geografică mare, vrem să filmăm în Bucovina, Maramureş, Apuseni, Transilvania", a spus Ottley.

Jurnalistul a explicat că finanţarea ultimului episod, printr-o campanie desfăşurată pe kickstarter.com, a avut ca scop, pe lângă strângerea sumei de 50.000 de lire sterline, şi implicarea oamenilor în proiect. Astfel, 20.000 de lire steriline s-au adunat din donaţiile publicului, la care s-au adăugat 20.000 de euro - sumă strânsă de jucătorul de tenis Horia Tecău, iar restul sumei, până la 50.000 de lire, va fi completată de European Nature Trust, a spus Ottley.

Horia Tecău, prezent la conferinţa de presă, a vorbit despre implicarea sa în acest proiect şi a declarat că vrea să participe la mai multe evenimente, cum a fost și cel de la Stejarii Country Club, unde i-a invitat pe cei care au donat pentru "White Carpathia" să joace un meci de tenis cu el, astfel strângându-se 20.000 de euro pentru acest documentar. De asemenea, Tecău a spus că îl va ajuta, în continuare, pe Charlie Ottley.

"Povestea mea cu Charlie a început acum câteva luni, când l-am cunoscut, şi m-a dus să-mi arate aceste locuri, pe care le-am văzut datorită părinţilor mei, când eram mai mic. Nu ştiam de importanţa acestor documentare. Cu ajutorul lor avem ocazia să arătăm tuturor frumuseţile culturale şi naturale ale României, să le protejăm şi să le promovăm cât mai bine. Astfel ne vom promova turismul, îi vom educa pe cei tineri şi vom avea ocazia să protejăm aceste frumuseţi pe care, în momentul de faţă, nu le protejăm", a spus Tecău.

Alpinistul Alex Găvan, prezent la eveniment, a spus că "Wild Carpathia" este cel mai emoţionant film care s-a făcut în ultima vreme despre România, însă documentarul nu este suficient pentru protejarea vieţii sălbatice. Găvan crede că fiecare român are o responsabilitate faţă de ce se întâmplă cu România în viitor.

"În primele trei episoade, Charlie şi echipa lui ne-au arătat fantastica moştenire culturală, istorică, naturală pe care încă o avem nealterată în România. Vreau să vă spun că, de fapt, nu este totul roz în paradis. Pe zi ce trece, spun asta pentru că zilnic văd aceste lucruri în cadrul antrenamentelor pe care le fac pe munte, pădurile dispar, habitatele carnivorelor mari, de exemplu ale râşilor, ale urşilor, ale lupilor, se micşorează din ce în ce mai mult şi noi, pentru că aici probabil stăm mult prea mult cu nasul băgaţi în bucăţica noastră de oraş, stăm nepăsători la dispariţia poate a ultimei oaze de sălbăticie autentică din Europa, care este în Carpaţi", a spus alpinistul.

Agenția MEDIAFAX a relatat încă din 17 august că echipa seriei documentare "Wild Carpathia", în care au fost prezentate unele dintre cele mai frumoase zone româneşti, de la Munţii Carpaţi la Delta Dunării, vrea să continue campania de promovare a României şi solicită sprijinul românilor pentru a realiza un nou episod, intitulat "White Carpathia".

"Acum avem nevoie de ajutorul vostru (...) Îi rugăm pe români să ne ajute să completăm această serie (...) Acest episod va fi pentru voi şi va putea fi un sfârşit triumfător pentru «Wild Carpathia», dacă episodul final, care va fi făcut pentru România şi va fi difuzat mai întâi în România, va fi sponsorizat şi de români. Acesta va fi şi un mesaj transmis lumii, va arăta că ne pasă de pădurile din această ţară şi că nu vom tolera distrugerea acestui habitat preţios de companii străine care intenţionează să exploateze România până o vor seca de toate resursele sale naturale şi vor lăsa în urmă doar un tărâm arid şi devastat", le transmitea românilor, la momentul respectiv, echipa "Wild Carpathia".

Prima parte a documentarului "Wild Carpathia" a prezentat munţii spectaculoşi (Carpaţii Occidentali - Munţii Apuseni) şi pădurile seculare ale Transilvaniei, incluzând şi un interviu cu prinţul Charles. Casă a lupilor, a urşilor şi a râsului - animal pe cale de dispariţie -, ţinutul este puţin cunoscut de restul lumii, această porţiune din Carpaţi fiind ultima regiune sălbatică nedistrusă din Europa. Filmul oferă o perspectivă unică asupra frumuseţii şi culturii originale a Transilvaniei, explorând istoria sa bogată, de la ruinele mistice ale vechii civilizaţii dacice la oraşele şi satele sale medievale, multe dintre acestea supravieţuind până azi.

Partea a doua, "Wild Carpathia - From the Mountains To The Sea", a fost o călătorie de la Porţile de Fier până în Delta Dunării, care a inclus prezentarea unor locuri de pe Valea Oltului, a Munţilor Făgăraş, a Castelului Peleş şi a mănăstirii Cozia. De asemenea, documentarul a inclus prezentarea unor localităţi din Delta Dunării. Totodată, episodul al doilea a cuprins interviuri cu principesa Margareta a României şi sportivul Ivan Patzaichin.

Cea de-a treia parte a seriei "Wild Carpathia" a inclus un interviu cu prinţul Charles, prin care acesta şi-a manifestat dorinţa de a ajuta România să-şi conserve moştenirea culturală rurală. Vorbind despre restaurarea unei case pe care o deţine în Transilvania, prinţul Charles a spus: "Oamenii au trecut prin atât de multe, au văzut atâta nefericire şi distrugere şi vieţile lor au cunoscut dificultăţi în atât de multe feluri... Cred că le datorăm faptul de a încerca şi de a găsi o cale să ne asigurăm că viitorul este mai bun pentru ei, într-un mod în care cultura, tradiţiile şi valorile sunt evidenţiate".

Prin intermediul televiziunii Travel Channel, trilogia documentară "Wild Carpathia" a fost difuzată în perioada 2011 - 2013, la nivel internaţional, inclusiv în România.

Primele trei episoade ale acestei serii au fost transmise şi de Televiziunea Română.

Sursa:http://www.romanialibera.ro/actualitate/fapt-divers/cand-incep-filmarile-pentru-ultimul-episod--wild-carpathia--394635

By:Andra Mitu

Wild Carpathia producer ready to start filming fourth episode, hopes to get more donations

Posted by on

Charlie Ottley, the British producer who has made the Wild Carpathia travel documentary series, believes that Romania’s beauty needs to be brought to light and will start filming the fourth and final episode of the series, called White Carpathia, this week. The team behind the series is still seeking funding for the project, as they managed to raise more than three-quarters of the GBP 50,000 needed to cover the production costs.

“We have a Romanian filming team, we have a film crew using drones. We start filming tomorrow (September 29 – e.n.) if the weather allows it and we aim to finish in May,” Ottley said in a press conference on Monday. “We want to show that Romania is a beautiful country and that tourists can come and visit all year round. We want to pay attention to culture, traditions, wilderness, ecosystems, forest, and we want to show that this country is rich in terms of natural and cultural heritage,” Ottley added.

He started a crowdfunding campaign on popular platform Kickstarter.com, in mid-August, to finance the making of the White Carpathia episode. So far, the campaign raised about GBP 23,000 of the GBP 50,000 target (by September 29, at noon). Romanian tennis player Horia Tecau, this year’s doubles Wimbledon winner, helped raise another EUR 20,000 (GBP 15,000) by auctioning exhibition tennis matches at the Stejarii Country Club. Romanian alpinist Alex Gavan also got involved in the fundraising campaign. Donations can still be made until midnight tonight.

Wild Carpathia is a documentary series that focuses on Romania’s beautiful landscapes, as well as the environmental threat to the wilderness. The first and third parts of the series included interviews with HRH The Prince of Wales while the second part featured interviews with Romania’s Princess Margareta II and canoer Ivan Patzaichin. The series has been broadcasted in 120 countries.

The fourth episode will present the Romanian wilderness during winter, and will feature more wildlife than previous episodes.

The documentary will be filmed in chunks covering October, November, Christmas, March, Easter, and the first week of May. The crew will be shooting once again in Transylvania, Maramures, Bucovina, and Moldavia. The finished programme will be broadcast first on Romanian Public Television before being shown around the world and online via youtube and the Wild Carpathia related sites. Find more information here.

Source: http://www.romania-insider.com/wild-carpathia-producer-ready-to-start-filming-fourth-episode-hopes-to-get-more-donations/156519/

By:Irina Popescu

Wild Carpathia 4 face primii paşi la Braşov. Jurnalistul Charlie Ottley încearcă să strângă fonduri pentru un nou episod

Posted by on

"Wild Carpathia", seria de documentare care prezintă partea frumoasă a României, va continua cu un episod ce surprinde Munţii Carpaţi în timpul iernii. Traseul va începe din Braşov, oraş despre care realizatorul producţiei, Charlie Ottley, spune că este punctul ideal de plecare pentru descoperirea Transilvaniei. Totul va deveni realitate numai dacă jurnalistul britanic va strânge fondurile necesare.

Aflat doar în fază de proiect, în lipsa unei finanţări suficiente, episodul 4 din seria "Wild Carpathia" îşi propune să descopere frumuseţea Munţilor Carpaţi, pe timp de iarnă.

Punctul de plecare va fi Braşovul, oraş care l-a cucerit pe realizatorul documentarului, jurnalistul britanic Charllie Ottley.

Charllie Ottley: „Ceea ce îmi place cu adevărat la Braşov, ceea ce nu am văzut în nici un alt oraş din lume, este că aveţi oraşul acolo şi sălbăticia, rezervaţia naturală, imediat lângă, la aproximativ 100 de metri. E foarte important să facem acest documentar. Trebuie să arătăm, în primul rând, că România este o ţară minunată”.

Român stabilit în Marea Britanie: „Acele documentare le-am trimis printr-un email şi colegilor mei britanici şi aşa au avut ei ocazia să vadă un pic din ce poate să ofere România”.

Seria Wild Carpathia a fascinat oameni din toată lumea, mai ales după ce moştenitorul tronului Marii Britanii, Prinţul Charles, a fost apărut în primele părţi ale documentarului. Cei care vor să contribuie financiar la realizarea celui de-al patrulea episod pot afla toate informaţiile necesare pe site-ul www.wildcarpathia.tv.

Sursa: http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Timp+liber/Vacante/Wild+Carpathia+4+face+primii+pasi+la+Brasov+Jurnalistul+Charlie+

 

Documentarul "Wild Carpathia 4", in pericol de a nu mai fi realizat. Cat costa cea mai buna promovare a Romaniei peste hotare

Posted by on

Realizatorii seriei de documentare "Wild Carpathia" au nevoie de ajutorul nostru. Englezii, care au facut cel mai frumos film despre Romania, se pregatesc pentru al 4-lea episod, de aceasta data, pe timp de iarna. 

Le lipsesc insa 40.000 de lire. Primele trei parti au fost difuzate in peste 100 de tari si au fost traduse in 11 limbi.

Printul Charles: "Este ultimul colt al Europei unde mai poti vedea adevarata sustenabilitate si determinare pentru pastrarea unor ecosisteme din care poate beneficia intreaga oamenire."

Daca in primele trei episoade "Wild CaMotivul rpathia" realizatorii au prezentat frumusetea satelor din Transilvania, Maramures ori Delta Dunarii si l-au avut ca invitat pe Printul Charles, in cel de-al patrulea spera sa dezvaluie lumii peisaje de iarna din intreaga tara.

Charlie Ottley, realizatorul seriei Wild Carpathia:"O sa urmarim ursii si lupii prin zapada si o sa aratam din nou importanta padurii si a zonelor salbatice. De asemenea, si asta e foarte important, vom arata importanta mostenirii istorice pe care o aveti aici si vreau sa atrag atentia ca satele minunate trebuie sa fie protejate."

Pana acum, proiectele "Wild Carpathia" au beneficiat de donatii exclusiv straine. De aceasta data, echipa de productie a reusit sa stranga doar 60.000 de lire desi ar avea nevoie de 100.000.

Oana Mihai, producator asistent al Wild Carpathia 4: "Pana in acest moment, avem aproape 10 mii de lire stransi si mai avem 20 de zile si daca nu reusim sa strangem restul de 40 de mii de lire atunci proiectul nu va fi realizat."

Andreea din Bucuresti are o firma de software. Este intre printre primii romani care au facut o donatie.

Andreea Serbanescu, donator: "Cred in acest proiect, cred in frumusetea Romaniei, numai pe acesta vreau sa o vad, nimic altceva si vreau sa o arat, sa o aratam intregii lumi prin intermediul lui Charlie."

Toti cei care vor sa sprijine acest documentar pot accesa site-ul www.wildcarpathia.tv.
 

Sursa:http://stirileprotv.ro/stiri/travel/documentarul-wild-carpathia-4-in-pericol-de-a-nu-mai-fi-realizat-cat-costa-cea-mai-buna-promovare-a-romaniei-peste-hotare.html

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9