România, din nou vedetă în «Wild Carpathia»: Vor fi prezentați Carpații pe timp de iarnă, tradițiile din mediul rural, dar şi dezastrul rămas în urma defrişărilor abuzive (VIDEO)

Posted by on

România ar putea fi din nou pe buzele tuturor turiştilor străini. Şi asta pentru că producătorul miniseriei "Wild Carpathia" recunoaşte că s-a îndrăgostit de ţara noastră, şi tocmai de aceea ar vrea să facă un nou episod. Filmările vor începe la finalul lunii octombrie şi se vor termina cel mai probabil în martie 2016.

Charlie Ottley, unul dintre cei mai cunoscuţi şi credibili oameni de televiziune din Marea Britanie, ar vrea ca în noul episod al seriei “Wild Carpathia” să prezinte Carpaţii pe timp de iarnă, inclusiv cu tradiţiile din mediul rural, dar şi cu dezastrul rămas în urma defrişărilor abuzive. 

“Vrem să începem cu toamna, să surprindem culorile, apoi să prindem primii fulgi de zăpadă, lupii care merg prin nămeţi, tradiţiile de iarnă, Crăciunul şi Paştele şi să terminăm cu topirea zăpezii şi apariţia florilor primăvară”, a povestit Charlie Ottley.

Dacă primul episod din seria “Wild Carpathia” a fost făcut din resurse proprii şi din donaţii, iar al doilea şi al treilea episod au fost finanţate de guvern, pentru cel de-al patrulea, britanicul încearcă să atragă fondurile necesare, aşa că ia legătura cu autorităţile locale, dar şi cu internauţii, , scrie Libertatea.  

Filmările pentru noua serie vor începe la finalul lunii octombrie şi se vor termina în primăvară, cel mai probabil la începutul lunii martie. 

Documentarele sale despre pădurile virgine din Carpaţi au fost traduse în peste 20 de limbi şi au fost difuzate în 120 de ţări din lume. Ottley a devenit astfel printre cei mai importanţi şi eficienţi ambasadori neoficiali ai României, promovând în lume imaginea ţării noastre.

 

Sursa: http://www.b1.ro/stiri/eveniment/romania-din-nou-vedeta-in-wild-carpathia-vor-fi-prezentati-carpatii-pe-timp-de-iarna-traditiile-din-mediul-rural-dar-si-dezastrul-ramas-in-urma-defrisarilor-abuzive-video-123941.htmlUn articol de: B1.ro | 08 Sep 2015, 11:58

 

 

Mai sunt 19 zile pentru donații. Travel Channel pregătește episodul 4 din documentarul Wild Carpathia. De data asta vom vedea România iarna!

Posted by on

Charlie Ottley, producătorul documentarului Wild Carpathia, anunță că pregătește cel de-al patrulea episod despre România și are nevoie de sprijinul și suportul românilor. Mai sunt 19 zile pentru donații și o puteți face accesând www.kickstarter.com/projects/.

„M-am îndrăgostit de această ţară, de animalele sălbatice şi de oamenii ei. Oamenii nu înţeleg cu adevărat ce loc minunat este România. Vreau să arătăm lumii ce peisaje minunate are România, ce ţară minunaţă aveţi", a declarat Ottley.

După miniseria de televiziune Wild Carpathia, un adevărat brand pentru România, canalul Travel Channel pregăteşte un nou episod care va surprinde ţara noastră în anotimpul alb. Oameni de afaceri şi vedete s-au mobilizat deja să strângă fondurile necesare. Printre cei îndrăgostiţi de plaiurile noastre şi nelipsit din Wild Carpathia este Charles, Prinţul de Wales.

Proiectul costă 100.000 de lire, iar până acum s-a strâns, pe site-ul de donații publice, aproape 10.000 de lire de la organizaţii şi filantropi din străinătate. Oameni de afaceri şi vedete sprijină demersul: direct cu bani sau încearcând să-i convingă pe alţii să doneze. Premiera mondială a noului episod va avea loc la Bucureşti, iar TVR va fi prima televiziune care îl va difuza. Documentarul va rula apoi în toate colţurile lumii, inclusiv pe Discovery şi Travel Channel.

Sursa: http://www.rgnpress.ro/rgn_14/categorii/diverse-sport/18904-mai-sunt-19-zile-pentru-donaii-travel-channel-pregtete-episodul-4-din-documentarul-wild-carpathia-de-data-asta-vom-vedea-romania-iarna.html?jjj=1441910068625

Oamenii de afaceri din Braşov sunt interesaţi să finanţeze „Wild Carpathia 4”

Posted by on

Documentarul va prezenta regiunea Braşovului pe timpul iernii, începând cu venirea toamnei şi terminând cu perioada în care zăpada se topeşte şi răsar primele flori sălbatice de primăvară.

Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Braşov susţine campania de strângere de fonduri pentru realizarea ultimei părţi a renumitului documentar „Wild Carpathia”  lansată de jurnalistul britanic Charlie Ottley. 
Charlie Ottley este unul dintre cei mai cunoscuţi documentarişti ai postului de televiziune Travel Channel, scriitor, poet si un călător neobosit. Revine de fiecare dată cu mare drag în România, iar acum a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru realizarea ultimei părţi - a patra - a renumitului documentar „Wild Carpathia”. 
 
Vor filma urşii în hibernare şi lupii ieşiţi la vânat în zăpadă
„Wild Carpathia 4” va fi ultimul episod din serie. Documentarul va prezenta regiunea Braşovului pe timpul iernii, începând cu venirea toamnei şi terminând cu perioada în care zăpada se topeşte şi răsar primele flori sălbatice de primăvară. 
Echipa „Wild Carpathia” doreşte să expună frumuseţea şi culturalitatea tradiţiilor de iarnă şi să explice cum reuşesc comunităţile din mediul rural să depăşească temperaturile scăzute de aici şi condiţiile siberiene. Documentarul va prezenta o latură diferită a României care va dovedi ca există foarte multe motive pentru a vizita aceasta ţară magică în timpul sezonului rece.
În episodul final al documentarului „Wild Carpathia” va putea fi văzută şi mai multă viaţă sălbatică decât în celelalte episoade. Obiectivul echipei de producţie este să surprindă urşii când se pregătesc de hibernare şi lupii când vânează prin zăpadă. Vor pătrunde în interiorul comunităţilor rurale pentru a observa cum se pregătesc pentru iarnă, cum aduc lemne din pădure şi fân pentru animale, dar şi cum petrec sărbătorile de iarnă cu respectarea tradiţiilor şi obiceiurilor precum dansul urşilor în satele din zona Moldovei. 
De asemenea, se va pune accent şi pe partea turistică fiind prezentate activităţile de iarnă de care turiştii ar putea avea parte în ţara noastră. Precum schiul sau plimbările cu sania, la care se adaugă multitudinea de evenimente specifice acestei perioade. 
 
Au strâns 40.000 de lire sterline. Mai au nevoie de 60.000
Documentarul „Wild Carpathia 4” va pune accent din nou pe problemele mediului înconjurător, prezentând imagini ale dezastrului cauzat de defrişările ilegale. Va fi prezentată şi importanţă păstrării arhitecturii tradiţionale , dar si a prevenirii dezvoltării urbane accentuate în zonele rurale.
Filmările vor începe în octombrie pentru a surprinde schimbarea paletei cromatice a naturii şi prima zăpadă care transformă puţin câte puţin peisajul. Filmările se vor încheia în mai 2015.
Ca şi episod final al seriei „Wild Carpathia”, acesta se va orienta în special către oameni. Va fi difuzat prima oară la Televiziunea Naţională şi ulterior de alte posturi de televiziune din ţară. Documentarul va rula în toate colţurile lumii, inclusiv, pe canalele TV Discovery sau Travel Channel, dar şi pe site-ul şi canalul de youtube „Wild Carpathia”, unde până acum documentarul are peste 3 milioane de vizualizări.
Pentru „Wild Carpathia” s-au strâns până acum 40.000 lire din donaţii ale ONG-ului The European  Nature Trust şi persoane filantropice private.
Deja o serie de companii din Braşov şi Bucureşti şi-au anunţat interesul pentru a finanţa episodul.„Oricum vom deduce acel procent de 20% din profit pe care îl putem acorda ca sponsorizare, aşa că de ce să nu facem un lucru bun pentru România dacă putem”, a declarat o femeie de afaceri din Bucureşti, prezentă, ieri, la Braşov pentru a discuta cu Charlie Ottley (foto). Şi reprezentanţii Clubului Economic German Braşov au anunţat că se vor implica pentru a-l sprijini pe jurnalistul britanic. 
Directorul Camerei de Comerţ şi Industrie Braşov, Cosmin Roşia, a anunţat că va trimite proiectul lui Ottley tuturor membrilor CCI, astfel încât suma să se strângă până la finele lunii. 
100 de români au donat 10.000 de lire
Echipa speră să strângă încă 60.000 lire din partea românilor prin intermediul site-ului Kickstarter la care se poate ajunge prin www.wildcarpathia.tv. 
Până în prezent s-au strâns deja 10.000 de lire de la aproximativ 100 de persoane, prin intermediul platformei amintite. Aşadar, ar mai fi nevoie de încă 50.000 lire pentru a se reuşi producerea episodului final Wild Carpathia. Dacă nu se va atinge această sumă de bani până pe 30 septembrie, atunci contul de campanie va fi desfiinţat, banii strânşi până la acel moment vor fi returnaţi donatorilor, iar ultima parte a documentarului „Wild Carpathia” nu se va mai realiza.  
 
100 de români au donat 10.000 de lire
Echipa speră să strângă încă 60.000 lire din partea românilor prin intermediul site-ului Kickstarter la care se poate ajunge prin www.wildcarpathia.tv. 
Până în prezent s-au strâns deja 10.000 de lire de la aproximativ 100 de persoane, prin intermediul platformei amintite. Aşadar, ar mai fi nevoie de încă 50.000 lire pentru a se reuşi producerea episodului final Wild Carpathia. Dacă nu se va atinge această sumă de bani până pe 30 septembrie, atunci contul de campanie va fi desfiinţat, banii strânşi până la acel moment vor fi returnaţi donatorilor, iar ultima parte a documentarului „Wild Carpathia” nu se va mai realiza.  

„Wild Carpathia”, declaraţie de dragoste pentru România

Posted by on

Cunoscutul jurnalist britanic Charlie Ottley, realizatorul documentarului „Wild Carpathia”, a venit la Braşov pentru a vorbi despre proiectul care a adus faimă României, dar şi pentru a cere ajutorul mediului de afaceri braşovean pentru continuarea campaniei
„Vreau să arăt ce oameni minunaţi sînt românii şi ce ţară minunată este România! Ţara aceasta are foarte multe lucururi de oferit prin turism, care ar putea deveni cea mai importantă sursă de venit pentru România, în special pentru zonele rurale. Vrem să încurajăm protejarea acestor zone, a clădirilor istorice, natura sălbatică şi să arătăm că ecoturismul poate aduce venituri“, spune jurnalistul britanic Charlie Ottley (foto), realizatorul documentarului despre România „Wild Carpathia”, datorită căruia partea frumoasă a României a ajuns să fie cunoscută în întraga lume. Charlie Ottley este unul dintre cei mai cunoscuţi documentarişti ai postului de televiziune Travel Channel, scriitor, poet şi un călător neobosit. Revine de fiecare dată cu mare drag în România, iar acum a lansat o campanie de strîngere de fonduri pentru realizarea ultimei părţi a renumitului documentar „Wild Carpathia”. El a fost ieri la Camera de Comerţ din Braşov, pentru a susţine campania de strîngere de fonduri pentru realizarea Wild Carpathia” 4, ultimul episod care se va numi „White Carpathia“. 
 

E nevoie şi de ajutorul nostru 

Pentru realizarea acestui ultim episod din documentarul realizat de postul britanic Travel Channel este nevoie de un buget de peste 100.000 lire sterline, realizatorii dispunînd în prezent de jumătate din sumă din donaţii ale ONG-ului The European Nature Trust şi persoane filantropice private. Echipa speră să strîngă încă 50.000 lire din partea românilor, prin intermediul site-ului Kickstarter, la care se poate ajunge prin www.wildcarpathia.tv. Pînă în prezent s-au strîns deja 10.000 de lire de la aproximativ 100 de persoane. Dacă suma necesară nu va fi strînsă pînă pe 30 septembrie, atunci contul de campanie va fi desfiinţat, iar banii strînşi pînă la acel moment vor fi returnaţi donatorilor, iar ultimul episod al „Wild Carapthia” nu se va mai realiza. Proiectul nu poate fi demarat decît după strîngerea întregii sume. „Avem organizaţii care ne ajută şi am reuşit să strîngem jumătate din sumă, dar acum cerem ajutorul românilor pentru că acest documentar este pentru români, despre România şi se întoarce înzecit în România“, a explicat britanicul. Pe site-ul www.wildcarpathia.tv cei care vor să se implice, atît persoane fizice, cît şi firme, pot face donaţii, dar pot şi oferi sfaturi şi idei pentru locaţii demne de prezentat în documentar. 
 

Iarna în „White Carpathia” 

„Wild Carpathia 4” va fi ultimul episod din serie şi va purta şi numele de „White Carpathia“ (Carpathia Albă). Documentarul va prezenta România pe timpul iernii, începînd cu venirea toamnei şi terminînd cu perioada în care zăpada se topeşte şi răsar primele flori sălbatice de primăvară. „Tema acestui ultim episod este iarna pentru că vreau să arăt lumii că România poate fi vizitată şi iarna şi în orice perioadă a anului. Vom începe filmările din toamnă, din octombrie, vom trece prin tradiţiile de Crăciun, pînă la Paşte şi vom încheia cu primele flori de primăvară care ne vor purta înapoi pînă la Wild Carpathia 1, la imaginea cu pajiştea cu narcise, închizîndu-se astfel cercul. E o sarcină mare pentru noi, dar vrem să facem acest ultim şi cel mai mare episod prin care vrem să arătăm lumii frumuseţile României, cultura şi istoria ei. Să arătăm lumii cît de preţioase sînt pădurile de aici, cu sălbăticia ei care este unică în Europa, dar şi pericolele cu care se confruntă. În acelaşi timp vrem să evidenţiem şi zonele rurale, medievale care sînt extraodinare“, a mai spus Charlie Ottley. Documentarul va prezenta o latură diferită a României care va dovedi că există foarte multe motive pentru a vizita această regiune în timpul sezonului alb. Vor fi filmaţi urşii cînd se pregătesc de hibernare sau lupii cînd vînează prin zăpadă. Documentarul va arăta cum se pregătesc satele pentru iarnă, cum strîng oamenii lemne din pădure şi fîn pentru animale, dar şi cum petrec sărbătorile de iarnă cu frumoasele tradiţii şi obiceiuri. De asemenea, se va pune accent şi pe partea turistică, fiind prezentate sporturile de iarnă sau evenimentele de care turiştii s-ar bucura în ţara noastră. 
Filmarile vor începe în octombrie pentru a surprinde schimbarea paletei cromatice a naturii şi prima zăpadă care transforma puţin cîte puţin peisajul. Filmările se vor încheia în mai 2016. Ca şi episod final al seriei „Wild Carpathia”, acesta se va orienta în special către oameni. Va fi difuzat prima oară la Televiziunea Naţională şi ulterior de alte posturi de televiziune din ţară. Documentarul va rula în toate colţurile lumii, inclusiv, pe canalele TV Discovery sau Travel Channel, dar şi pe site-ul şi canalul de youtube „Wild Carpathia”, unde pînă acum documentarul are peste 3 milioane de vizualizări.
Jurnalistul britanic a spus că documentarul nu va prezenta însă şi staţiunile de schi precum Poiana Braşov, Predeal sau Sinaia, care, din punctul său de vedere distrug frumuseţea naturii. 

Englezii, promoterii României 

Charlie Ottley este cunoscut în toată lumea pentru interviurile realizate cu Prinţul Charles despre frumuseţea naturii din România, o adevarată comoară prea puţin protejată şi apărată chiar de către noi. Toate aceste aspecte sînt reliefate în documentarul “Wild Carpathia”. Campania jurnalistului britanic, în urma căreia “Wild Carpathia” a devenit un adevărat brand de ţară, este susţinută, la nivelul Braşovului, şi de Camera de Comerţ şi Industrie Braşov. Pînă acum, documentarul „Wild Carpathia” a avut trei episoade, susţinute de Prinţul Charles, un iubitor al României şi al naturii sălbatice de la noi, dar şi al zonelor rurale în care tradiţiile încă se mai păstrează. Proiectul este susţinut de European Nature Trust şi de alte ONG-uri. 

„Wild Carpathia” a rulat în peste 110 ţări 

Din 2011, anul în care a demarat fenomenul „Wild Carpathia”, mass-media din toată lumea a manifestat un inters incredibil pentru subiect. Clipuri cu primul episod au rulat la canale televiziunilor din întreaga lume, fiind promovat mai ales în Marea Britanie, în publicaţii precum Daily Mail, The FT, Vanity Fair şi Daily Telegraph. Acelaşi interes crescut l-a avut şi media din România. În urma difuzării primului episod „Wild Carpathia”, au apărut şi peste 500 de articole. Documentarul a rulat în peste 110 ţări, fiind tradus în peste 11 limbi, reuşind astfel să schimbe imaginea României. Producţia a atras peste 1 milion de telespectatori atunci cînd a fost difuzată de Televiziunea Română. Pînă la acest moment, documentarul a înregistrat peste 3 milioane de vizualizări pe diferite site-uri specializate.

Autor: Mihaela Grădinaru, 10.09.2015

Sursa:http://www.monitorulexpres.ro/?mod=monitorulexpres&p=actualitate&s_id=149784

Wild Carpathia 4 face primii paşi la Braşov

Posted by on

"Formaţi aproape în aceeaşi perioadă cu Alpii, mare parte a acestui lanţ străbate Transilvania, o parte a României din ziua de azi. Este un ţinut al miturilor şi legendelor, un loc unde urletul lupilor în noapte încă îţi dă fiori", aşa începe Charlie Ottley unul din episoadele documentarilor Wild Carpathia. 

Unul din cei mai aprigi susţinători ai României, Charlie Ottley şi-a ales Braşovul drept bază pentru episodul 4 din celebra serie Wild Carpathia. Noul episod este însă doar în fază de proiect, din lipsă de finanţare. Îndrăgostit de ţara noastră, Charlie încearcă acum să convingă românii că filmele sale sunt cea mai bună metodă de promovare a peisajelor, tradiţiilor şi oamenilor de pe aceste meleaguri.

"Vom arăta direct iarna, cu tradiţiile de Căciun sau cele păgâne, precum Dansul Urşilor... Mergem în Maramureş, în Bucovina, în Apuseni", povesteşte Charlie Ottley.

"Acele documentare le-am trimis printr-un email şi colegilor mei britanici şi aşa au avut ei ocazia să vadă umpic din ce poate să ofere România", spune un român stabilit în Marea Britanie.

După 3 episoade ale seriei Wild Carpathia, Charlie se consideră iremediabil îndrăgostit de potenţialul României. În opinia sa, orice turist care vrea să cunoască cu adevărat Carpaţii şi zona Transilvaniei ar trebui să pornească din Braşov.

"Ceea ce îmi place cu adevărat la Braşov, ceea ce nu am văzut în nici un alt oraş din lume, este că aveţi oraşul acolo şi sălbăticia, rezervaţia naturală, imediat lângă, la aproximativ 100 de metri", spune Charlie Ottley.

Dacă va reuşi să strângă finanţarea necesară, jurnalistul britanic îşi doreşte să poată prezenta România, de data aceasta pe durata iernii. Pentru Charlie Ottley, realizarea acestui documentar înseamnă încă un pas spre corectarea imaginii negative pe care ţara noastră o are în Regatul Unit.

"Am văzut programe ca "Vin Românii", am văzut reputaţia României distrusă de presa britanică. E foarte important să facem acest documentar. Trebuie să arătăm, în primul rând, că România este o ţară minunată", spune jurnalistul britanic.

Seria Wild Carpathia a devenit cunoscută în întreaga Europă după ce moştenitorul tronului Marii Britanii, prinţul Charles, s-a implicat în documentarele ce prezintă potenţialul natural, cultural şi istoric al României.

"Bineînţeles că nu putem opri totul, dar cheia este să lucrăm, fiecare în ce mod poate, să lucrăm cu oamenii locului, care peste tot în lume, în nouă cazuri din zece, nu vor să vadă cum le este distrus mediul înconjurător", povestea Prinţul Charles într-un episod al documentarului Wild Carpathia.

Reporter: Liviu Beju
Operator: George Oltean

Surse: http://www.digi24.ro/Stiri/Regional/Digi24+Brasov/Stiri/Wild+Carpathia+4+face+primii+pasi+la+Brasov

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9