Se pregătește un nou documentar spectaculos despre România - Un loc minunat!

Posted by on

Seria de documentare Wild Carpathia, realizat de televiziunea Travel Channel, a apărut în 120 de țări și a fost tradus în 20 de limbi. Documentarul a încercat să surprindă de la aspecte istorice, precum viața dacilor sau tradițiile comunităților medievale, până la imagini superbe de la Marea Neagră și urși, cerbi, lupi sau râși care se bucură de viață în sălbăticie, în pădurile munților de pe teritoriul României.

De exemplu, în unul dintre episoade, Charlie Ottley a intrat în pielea unui turist şi a luat la pas Bucovina şi Maramureşul, a vizitat mai multe mănăstiri, Cimitirul de la Săpânţa sau a mers la nunţi prin locuri în care se păstrează tradiţii vechi de sute de ani.

„Primul episod l-am făcut din resurse proprii. Am primit şi donaţii. Al doilea şi al treilea episod au fost finanţate de guvern, am avut şi donaţii. Pentru al patrulea episod am reuşit deja să strângem 50 de mii de euro. Am văzut că 3 milioane de oameni au vizitat site-ul de strângere de fonduri online”, a mai spus producătorul documentarului.

Unul dintre momentele importante din documentar, care a făcut înconjurul lumii, a fost interviul cu Prințul Charles al Marii Britanii, care a vorbit despre frumusețile locurilor din Transilvania, pe care le vizitează anual.                        

Sursa: http://greatnews.ro/se-pregateste-un-nou-documentar-spectaculos-despre-romania-un-loc-minunat/

 

România, din nou vedetă în Wild Carpathia

Posted by on

Charlie Ottley, unul dintre cei mai cunoscuţi şi credibili oameni de televiziune din Marea Britanie, ar vrea ca în noul episod al seriei “Wild Carpathia” să prezinte Carpaţii pe timp de iarnă, inclusiv cu tradiţiile din mediul rural, dar şi cu dezastrul rămas în urma defrişărilor abuzive.

“Vrem să începem cu toamna, să surprindem culorile, apoi să prindem primii fulgi de zăpadă, lupii care merg prin nămeţi, tradiţiile de iarnă, Crăciunul şi Paştele şi să terminăm cu topirea zăpezii şi apariţia florilor primăvară”, a povestit Charlie Ottley.

Dacă primul episod din seria “Wild Carpathia” a fost făcut din resurse proprii şi din donaţii, iar al doilea şi al treilea episod au fost finanţate de guvern, pentru cel de-al patrulea, britanicul încearcă să atragă fondurile necesare, aşa că ia legătura cu autorităţile locale, dar şi cu internauţii.

Filmările pentru noua serie vor începe la finalul lunii octombrie şi se vor termina în primăvară, cel mai probabil la începutul lunii martie.

Documentarele sale despre pădurile virgine din Carpaţi au fost traduse în peste 20 de limbi şi au fost difuzate în 120 de ţări din lume. Ottley a devenit astfel printre cei mai importanţi şi eficienţi ambasadori neoficiali ai României, promovând în lume imaginea ţării noastreMai mult: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/romania-vedeta-wild-carpathia-550512.html#ixzz3l8yyeFLb

 Mai mult: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/romania-vedeta-wild-carpathia-550512.html#ixzz3l8yriEj7

Wild Carpathia - episodul 4 ar putea fi cofinanţat de Primăria Braşov

Posted by on

Primăria Braşov ar putea contribui la strângerea de fonduri necesară celei de-al patrulea episod a documentarului britanic despre frumuseţile României „Wild Carpathia”, realizat de Charlie Ottley şi devenit celebru după interviurile cu Prinţul Charles al Marii Britanii şi difuzarea sa pe Travel Channel.
Primarul George Scripcaru a avut vineri o discuţie în acest sens cu realizatorul britanic, care şi-a prezentat intenţiile şi a certut ajutorul municipalităţii braşovene „Aceste documentare sunt o formă de promovare a României şi de schimbare a imaginii negative pe care, din păcate, mulţi britanici, dar şi alţi străini, o au despre români şi despre România. Aceasta este misiunea mea cu acest program: să spun lumii din nou ce frumoasă este România şi să arăt tuturor din Europa şi de peste tot că românii sunt oameni fantastici. «Wild Carpathia 4» se va numi «White Carpathia» şi va arăta România în perioada iernii. Vrem să începem cu toamna să surprindem culorile, apoi să prindem primii fulgi de zăpadă, lupii care merg prin nămeţi, tradiţiile de iarnă, Crăciunul şi Paştele şi terminăm cu apariţia florilor primăvara şi topirea zăpezii. Vrem ca în acest episod să subliniem încă o dată importanţa păstrării patrimoniului cultural şi sălbăticiei pe care o aveţi în România, dar şi să oferim soluţii, cu ajutorul specialiştilor, care să arate oamenilor din România cum se poate exploata acest patrimoniu fără a-l deteriora”, a spus Charlie Ottley.  Documentarul urmează să fie produs pentru Televiziunea Română, care însă nu are fondurile necesare. Ottley mai are mai puţin de 30 de zile la dispoziţie pentru a strânge fondurile necesare, care se ridică la aproximativ 50.000 de lire sterline.
„I-am solicitat producătorului de televiziune britanic să ne facă o propunere în scris, inclusiv care sunt beneficiile pentru noi. În următoarele zile ne va transmite propunerea şi vom încerca să găsim o soluţie de co-finanţare a acestui film”, a spus primarul George Scripcaru.  „Braşovul este o zonă care are un potenţial foarte mare, pentru că dincolo de patrimoniul arhitectural, există foarte multe tradiţii ce s-au păstrat, dar şi alte lucruri specifice. Este utilă promovarea Braşovului şi sub alte forme, de exemplu strada Sforii, care este un lucru deosebit din punct de vedere al patrimoniului, tradiţiile Junilor, colindele de Crăciun de la Biserica Neagră, iar pentru partea de «wild», suntem printre primii din România care, prin intermediul Regiei Publice a Pădurilor Kronstadt, am introdus conceptul de vânătoare cu obiectivul, prin amenajarea de observatoare de unde poate fi studiată viaţa animalelor sălbatice în habitatul lor, prin intremediul obiectivului camerelor de filmat sau de fotografiat”, a spus primarul Braşovului. De altfel Braşovul a beneficiat deja de promovare şi prin referirile făcute în episodul al doilea al serialului. Documentarele lui Charlie Ottley despre pădurile virgine din Carpaţi, frumuseţea locurilor şi a tradiţiilor românilor au fost difuzate în 120 de ţări şi traduse în peste 20 de limbi. Odată cu interviul despre România avându-l ca protagonist pe Prinţul Charles al Marii Britanii - care la rândul său este îndrăgostit de România şi are proprietăţi inclusiv în judeţul Braşov - Ottley a devenit practic cel mai mare ambasador străin al ţării noastre, iar reportajul său, un fenomen vizionat în întreaga lume. Realizatorul britanic doreşte să prezinte întregii lumi, inclusiv românilor, potenţialul extraordinar pe care România îl are tocmai prin faptul că mai are încă zone în care civilizaţia de tip occidental nu a pătruns încă. El preferă să prezinte zonele sălbatice sau cu tradiţii seculare, zonele rurale autentice, şi mai puţin staţiunile asfaltate şi modernizate în care s-a investit foarte mult în ultimii ani.

Sursa: adevarul.ro
Citeste mai mult: adev.ro/nuakk3

Wild Carpathia revine cu un nou documentar - Digi 24

Posted by on

Realizatorul mini-seriei Wild Carpathia, un documentar despre frumusețile naturale ale României, strânge bani pentru o continuare a poveştii. De această dată, britanicul Charlie Ottley şi echipa sa vor să arate lumii frumuseţea Carpaţilor iarna, secretele supravieţuirii tradiţiilor, dar şi dezastrul rămas în urma defrișărilor ilegale.

Citeste toata stirea:

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Wild+Carpathia+revine+cu+un+nou+documentar  

 

Sursa Digi 24

TVR 2 - Ora de stiri

Posted by on

Dragi prieteni in seara asta la ora 22:12 Charlie Ottley este invitat la TVR 2 la emisiunea Ora de stiri. Afla totul despre noul documentar care se pregateste: Wild Carpathia 4

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9