Wild Carpathia - episodul 4 ar putea fi cofinanţat de Primăria Braşov

Posted by on

Primăria Braşov ar putea contribui la strângerea de fonduri necesară celei de-al patrulea episod a documentarului britanic despre frumuseţile României „Wild Carpathia”, realizat de Charlie Ottley şi devenit celebru după interviurile cu Prinţul Charles al Marii Britanii şi difuzarea sa pe Travel Channel.
Primarul George Scripcaru a avut vineri o discuţie în acest sens cu realizatorul britanic, care şi-a prezentat intenţiile şi a certut ajutorul municipalităţii braşovene „Aceste documentare sunt o formă de promovare a României şi de schimbare a imaginii negative pe care, din păcate, mulţi britanici, dar şi alţi străini, o au despre români şi despre România. Aceasta este misiunea mea cu acest program: să spun lumii din nou ce frumoasă este România şi să arăt tuturor din Europa şi de peste tot că românii sunt oameni fantastici. «Wild Carpathia 4» se va numi «White Carpathia» şi va arăta România în perioada iernii. Vrem să începem cu toamna să surprindem culorile, apoi să prindem primii fulgi de zăpadă, lupii care merg prin nămeţi, tradiţiile de iarnă, Crăciunul şi Paştele şi terminăm cu apariţia florilor primăvara şi topirea zăpezii. Vrem ca în acest episod să subliniem încă o dată importanţa păstrării patrimoniului cultural şi sălbăticiei pe care o aveţi în România, dar şi să oferim soluţii, cu ajutorul specialiştilor, care să arate oamenilor din România cum se poate exploata acest patrimoniu fără a-l deteriora”, a spus Charlie Ottley.  Documentarul urmează să fie produs pentru Televiziunea Română, care însă nu are fondurile necesare. Ottley mai are mai puţin de 30 de zile la dispoziţie pentru a strânge fondurile necesare, care se ridică la aproximativ 50.000 de lire sterline.
„I-am solicitat producătorului de televiziune britanic să ne facă o propunere în scris, inclusiv care sunt beneficiile pentru noi. În următoarele zile ne va transmite propunerea şi vom încerca să găsim o soluţie de co-finanţare a acestui film”, a spus primarul George Scripcaru.  „Braşovul este o zonă care are un potenţial foarte mare, pentru că dincolo de patrimoniul arhitectural, există foarte multe tradiţii ce s-au păstrat, dar şi alte lucruri specifice. Este utilă promovarea Braşovului şi sub alte forme, de exemplu strada Sforii, care este un lucru deosebit din punct de vedere al patrimoniului, tradiţiile Junilor, colindele de Crăciun de la Biserica Neagră, iar pentru partea de «wild», suntem printre primii din România care, prin intermediul Regiei Publice a Pădurilor Kronstadt, am introdus conceptul de vânătoare cu obiectivul, prin amenajarea de observatoare de unde poate fi studiată viaţa animalelor sălbatice în habitatul lor, prin intremediul obiectivului camerelor de filmat sau de fotografiat”, a spus primarul Braşovului. De altfel Braşovul a beneficiat deja de promovare şi prin referirile făcute în episodul al doilea al serialului. Documentarele lui Charlie Ottley despre pădurile virgine din Carpaţi, frumuseţea locurilor şi a tradiţiilor românilor au fost difuzate în 120 de ţări şi traduse în peste 20 de limbi. Odată cu interviul despre România avându-l ca protagonist pe Prinţul Charles al Marii Britanii - care la rândul său este îndrăgostit de România şi are proprietăţi inclusiv în judeţul Braşov - Ottley a devenit practic cel mai mare ambasador străin al ţării noastre, iar reportajul său, un fenomen vizionat în întreaga lume. Realizatorul britanic doreşte să prezinte întregii lumi, inclusiv românilor, potenţialul extraordinar pe care România îl are tocmai prin faptul că mai are încă zone în care civilizaţia de tip occidental nu a pătruns încă. El preferă să prezinte zonele sălbatice sau cu tradiţii seculare, zonele rurale autentice, şi mai puţin staţiunile asfaltate şi modernizate în care s-a investit foarte mult în ultimii ani.

Sursa: adevarul.ro
Citeste mai mult: adev.ro/nuakk3

Start conversation